Sint Nykster krijgt drie weken cel voor belediging politie

LEEUWARDEN/SINT NICOLAASGA - Een 34-jarige inwoner van Sint Nicolaasga is woensdag bij verstek door politierechter Tom Wolters veroordeeld tot drie weken cel. De Sint Nykster maakte zich schuldig aan verzet tegen zijn aanhouding en belediging van politieambtenaren.

De man werd op 31 januari in Sint Nicolaasga staande gehouden. Het bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. Hij gedroeg zich zeer obstinaat: hij verzette zich toen de agenten hem wilden boeien. Bovendien slingerde de man, oorspronkelijk van Poolse afkomst, de agenten allerlei scheldwoorden naar het hoofd.

Dat deed hij in het Engels, Nederlands en ook in zijn moedertaal. Eenmaal op het bureau erkende hij dat hij zonder geldig rijbewijs had gereden. Hij ontkende dat hij de agenten had uitgescholden en dat hij zich had verzet. Hij deed de verklaringen van de politiemensen af als 'onzin'.

De rechter en officier van justitie Diana Roggen gingen er vanuit dat het proces verbaal klopte. De door de rechter opgelegde celstraf van drie weken was overeenkomstig de eis van de officier.