Record aantal kaartjes pont Terherne verkocht

TERHERNE - Het volgende record voor het pontje van Terherne is alweer verbroken. De vrijwilligers van de zonnepont hebben maar liefst 19.824 kaartjes verkocht.

,,Het seizoen is alweer voorbij en we kijken terug op een fantastische zomer met veel zonovergoten vaardagen’’, zegt Ruud van der Leur, Coördinator Schippers Terhernsterveer. ,,We hebben weer een record gehaald. 19.824 kaartje zijn er verkocht ondanks dat we met hemelvaart dag en Pinksteren niet konden varen in verband met een logistiek probleem. We hebben maatregelen getroffen dat dit niet nog eens gebeurd. Over het algemeen mogen we niet klagen over de kwaliteit van de techniek in ons zonnepontje.’’

Het toevoegen van digitale meters voor het bewaken van de batterijen en de snelheidsmeter heeft geresulteerd dat de pont ongeveer 30 % groener vaart dan het jaar ervoor. Het blijft het streven om nog groener te varen dan het afgelopen seizoen. De opleidingen vaarbewijs 1 en marifoon worden daarop steeds aangepast.

Voor het seizoen 2019 is de stichting op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze kunnen al beginnen op 21 november met de gratis cursus Marifoon, een cursus met theorie en praktijk. De cursus vaarbewijs 1 begint medio februari 2019. Zij die vorig jaar zijn opgeleid en examen hebben gedaan zijn allen geslaagd. Aanmelden kan bij ruudvandeleur@hotmail.com. Voor meer informatie zie www.terhernsterveer.nl of stuur een e-mail naar ruudvandeleur@hotmail.com.