Lezing Tiny Houses door Marjolein Jonker

Oudemirdum - Klein maar fijn: Tiny Houses. Hoe is het om in een klein huisje te wonen en waarom is dat positief voor natuur en milieu? Marjolein Jonker vertelt erover op dinsdagavond 23 oktober om 20:00 uur bij Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum.

Het thema van de Gaasterlandse Natuurweek is dit jaar ‘Thús’, de leefomgeving voor mens en dier. Bij thús denk je meteen aan een hús, een eigen plek. Die eigen plek kan heel simpel en tijdelijk zijn denk aan het leger van een haas of heel groot en oud zoals een dassenburcht. Mensen willen vaak een zo groot mogelijk huis. Naast veel ruimte kost een groot huis ook veel energie en dat gaat ten koste van de natuur.

Sommige mensen vinden dat de waarde van natuur, rust en vrijheid te verkiezen is boven het hebben van een groot huis of veel spullen. Zij kiezen voor een klein huis, een tiny house. Tiny houses leveren een bijdrage aan duurzaamheid en het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Marjolein Jonkers (marjoleininhetklein.com) gaat tijdens de lezing vertellen wat de filosofie van de Tiny House Movement is. Zij woont zelf in een Tiny House en zet zich in om het wonen in duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken. Na de lezing van ongeveer een uur is er ruimte voor het stellen van vragen.

Lezing bijwonen? Geef je dan op via www.gaasterlandsenatuurweek.nl. De kosten zijn € 3,50 inclusief koffie/thee.

De Gaasterlandse Natuurweek

De Gaasterlandse Natuurweek is een week vol met leuke, groene, sportieve, creatieve en duurzame activiteiten, georganiseerd door een unieke samenwerking van de verschillende natuur gerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke. Het gehele programma van de Natuurweek is te vinden op www.gaasterlandsenatuurweek.nl.