Smelten en smeden in Maakfabriek, overdag en tijdens Coole Kidsnight

Tijdens de herfstvakantie hoeven kinderen en (groot)ouders zich niet te vervelen, want Museum Joure pakt uit met de Maakfabriek. Op woensdag 24 en donderdag 25 oktober staan alle materialen klaar om met allerlei metaal-bewerkings-technieken aan de slag te gaan, van smelten en gieten tot solderen en assembleren. Ook tijdens de eerste Coole Kidsnight kun je hiermee aan de slag, natuurlijk in een vrolijk ingericht museum.

De Maakfabriek in Museum Joure

Museum Joure noemt zich ook wel ‘het museum van het maken’. Hier zie je hoe alledaagse en bijzondere dingen gemaakt zijn. En dat niet alleen. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Voor kinderen organiseren ze daarom regelmatig de Maakfabriek, middagen waarbij allerlei materiaal klaar ligt waar je zelf mee aan de slag kunt. Met je eigen creativiteit en een beetje hulp maak je de mooiste dingen.

In de herfstvakantie staat de Maakfabriek in het teken van de technieken voor metaalbewerking. Van smelten en vormen tot solderen, graveren, assembleren en dergelijke. Kinderen zijn van harte welkom (met begeleiding) op 24 en 25 oktober, van 13.30 – 16.30 uur. Tijdens deze dagen geldt voor volwassenen de normale entreeprijs en voor kinderen € 5,- per kind.

26 oktober Coole Kidsnight

Op 26 oktober organiseren de Friese musea van 17.00 tot 21.00 uur de Coole Kidsnight. Natuurlijk doet ook Museum Joure mee. Het is dé gelegenheid om heerlijk in het avondlicht aan de slag te gaan in de Maakfabriek. Bovendien hebben de kinderen dan het rijk alleen in het museum en kun je (lekker spannend!) door het (half)donkere museum zwieren.

Er geldt een entreeprijs voor kinderen van € 5,00 en de normale entreeprijs voor volwassenen (€ 7,00), beide inclusief een kopje koffie/thee. Je kunt tot maximaal 19.00 uur een entreekaartje kopen.