Uit schier onmogelijke positie slaan Jousters toch weer toe

JOURE - Derby’s zijn altijd vreemde wedstrijden. In een dergelijke tweestrijd komen er altijd vreemde spanningen naar boven bij beide partijen. De laatste ontmoetingen wist Joure steeds te winnen of resulteerden de wedstrijden in een puntendeling. Ook de 20e oktober zou weer een felle strijd kennen, waarbij de ontmoeting twee gezichten kende. De eerste helft speelde Joure niet goed, het werd op alle fronten overtroefd door de gasten. De Jousters wisten echter een compleet andere 2e helft voor de dag te leggen. Voorop in de strijd, met het mes tussen de tanden en uiteindelijk zegevierend.

Lemmer was de eerste ploeg die op het scorebord kwam. Maar Sierd van der Goot wist van afstand de stand ook direct weer gelijk te trekken. Nadat Lemmer weer op voorsprong was gekomen, wist Joure, door twee goals van respectievelijk Jacco Minkes en Martijn van Dijk, de eerste voorsprong van de wedstrijd te pakken. Een zeer zwakke fase van de Jousters, een kwartier lang werd er niet gescoord, resulteerde in een voorsprong voor de gasten, die wel de korf wisten te vinden, 3-5. Drie minuten voor tijd leek Tessa Hofman de ruststand op 4-5 te hebben gezet. Maar door zwak verdedigen van de thuisploeg wist Lemmer nog tweemaal te scoren: 4-7.

Een unieke situatie voor Joure. De eerste maal in zeven wedstrijden dat het niet met een voorsprong de rust opzocht. Reden voor de coach om het iets anders aan te pakken, en dit bleek zeer effectief. Een herboren Joure leek ineens een loden last van zich afgeworpen te hebben en speelde frank en vrij. Binnen dertien minuten had het de achterstand omgebogen in een voorsprong en na de 9-8 van Karin Otter stond de thuisploeg sinds lange tijd weer op voorsprong. De Lemsters waren na deze comeback ook weer bij de les en een gelijk opgaande strijd volgde. Op 11-11 wist Joure de beslissende slag te slaan. Een korte kans van Jacco Minkes, gevolgd door een afstandsschot van Kim Vrieseling bleken Lemmer te machtig. In de laatste minuut maakten de gasten nog wel de aansluitingstreffer, maar Joure kon uiteindelijk toch net de punten thuishouden, 13-12.

De lastige derby van de Fryske Marren werd zo wederom een prooi voor Joure. Het bezet nu na zes wedstrijden de tweede plaats achter koploper DTS uit Enkhuizen. Volgende week wordt de laatste veldwedstrijd gespeeld in Bolsward tegen Westergo, alvorens Joure de zaal weer opzoekt.