Wandeling door de Haulster bossen in de Nacht van de Nacht

OUDEHASKE - In de Nacht van de Nacht, zaterdag 27 oktober 2018, organiseren Vrienden van het Nannewiid een wandeling met volksverhalen door de Haulster bossen.

Wiebe Hoekstra en Marije Roorda zullen deze avond volksverhalen voordragen. Deze verhalen zijn halverwege de vorige eeuw opgetekend door Roel Piters de Jong uit Ouwsterhaule. Het zijn de verhalen van turfstekers uit de omgeving van de kleine dorpen aan de noordoever van het Tjeukemeer. De verhalen werden aan elkaar verteld op de lange winteravonden. Sommige verhalen grijpen ook terug op thema’s uit de oude mythologie.

De verhalen horen specifiek bij deze streek en zijn dan ook in het Fries opgetekend. Om 20.00 uur verzamelen met koffie in de zaal van eetcafé Rus’an, Streek 161 in Sintjohannesga. Om 20.10 uurInleiding door de vertellers over de volksverhalen, 20.30 uurwandeling (9 km) en onderweg verhalen luisteren, 22.30 uur afsluiting in eetcafé Rus’an in Sintjohannesga. Deelname is gratis. Graag aanmelden via vriendenvanhetnannewiid@gmail.com.