Jousters geven niet thuis tegen Westergo

JOURE - Nadat de Jouster korfballers het vorige weekend nipt Lemmer hadden verslagen, was Westergo dit weekend de laatste tegenstander op het veld. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd nog onnodig gelijkgespeeld tegen Bolsward en Joure was vastbesloten om revanche te halen. Het liep echter totaal anders. Joure speelde weer het stroperige spel van vorige week en zat geen moment in de wedstrijd. Desondanks bleef het qua scores steeds dichtbij de tegenstander. In de laatste twee minuten werd er toch gecapituleerd en moest Joure twee dure punten in Bolsward achterlaten.

De doelpunten waren in de eerste helft zeer kostbaar. Alleen Martijn van Dijk en Jeanine de Leeuw wisten te scoren aan Jouster zijde. Beide deden dat wel op belangrijke momenten, zij wisten hierdoor de stand weer gelijk te trekken. Op 4-4 viel de laatste goal van Joure, waarna Westergo voor rust nog tweemaal wist te scoren.

Na rust wist Westergo tot 7-5 de voorsprong van twee goals vast te houden. Nadat Sierd van der Goot twee goals van afstand scoorde, kwam Joure eindelijk weer op gelijke hoog. Westergo sloeg echter direct terug, maar Elmar van Spil wist met een belangrijke goal de 8-8 te maken. Met nog een paar minuten te gaan, kon het nog alle kanten op. Joure had goede kansen op een voorsprong maar miste voor open korf. De thuisploeg wist daarentegen nog tweemaal te scoren en pakte zo de overwinning, 10-8.

Het Jouster verlies, zorgt ervoor dat de tegenstander nu op gelijke hoogte is gekomen. Daarnaast is de koploper nu drie punten los van Joure. Voor nu zit de veldcompetitie er eerst op, volgend jaar april wordt deze hervat. Over drie weken begint de zaalcompetitie voor de Jousters. Nieuwe ronden, nieuwe kansen en Joure hoopt wederom mee te doen om de bovenste plekken.