Geestelijke spierballencursus op dinsdagavond in De Brug

Joure - Vrije Evangelische Gemeente de Brug in Joure komt dit najaar met een 'geestelijke spierballencursus'. Op dinsdagavond, te beginnen op 6 november, is er in het gebouw aan de Brugstraat 3 een avond waarbij iedereen zijn geest kan trainen onder leiding van evangelist-cabaretier Ruurd Walinga.

In de wintermaanden gebruiken veel mensen extra vitamines en/of voedingssupplementen om verkoudheden, griep of andere kwalen te voorkomen of ze trainen in een sportschool om hun conditie op peil te houden. Niet alleen het lichaam heeft wat extra aandacht en verzorging nodig, ook de geest. Daarom komt de Brug met een cursus voor geestelijke oefeningen.

De cursus is bedoeld voor mensen die meer 'geestelijke spierballen' willen krijgen. Zowel voor mensen die al langer geloven als mensen die nog maar een groentje zijn in het geloof is de cursus geschikt. Jong en oud is welkom. Enige voorwaarde is dat ze bereid zijn om de geestelijke oefeningen aan te gaan, zegt cursusleider Ruurd Walinga die sinds kort voorganger in De Brug is. De cursus is vrij toegankelijk voor iedereen.

Na de cursus moet de geestelijke conditie van de cursisten vooruit zijn gegaan. De Bijbel is meer voor ze gaan leven, ze hebben geleerd Gods stem te verstaan, kennis gemaakt met de voordelen van vasten en inzicht gekregen in de geestelijke wereld, maar ze zijn ook achter hun dromen gekomen en hebben geleerd met stress om te gaan door de juiste prioriteiten te stellen. Tot slot hebben ze ondervonden wat theatersport is, want elke cursusavond begint met iets verrassends, een originele warming-up waarbij gelachen wordt.

De cursusavonden zijn gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom voor koffie en thee. De eerste introductieavond in de Brug aan de Brugstraat 3 in Joure is op dinsdag 6 november om 19.30 uur. Bij voldoende aanmelding kan er ook een groep overdag op dinsdag zich geestelijk laten trainen. Meer informatie op: www.vegjoure2.nl; aanmelden kan via: cabaret@waterinwijn.nl (is handig voor koffiezetter) maar is niet nodig.