Wandeling door eeuwenoude Rysterbosk

De seizoenen verschuiven, maar nu is het toch echt zover. Trek de warme wandelschoenen aan en ga mee pad door het prachtige Rysterbosk. Onder leiding van natuurgids Piter Dijkstra gaat de wandeling langs de slaapplaatsen van de dieren in winterrust. Ook staan ze stil bij de oude reuzen van het bos. Aanmelden kan bij It Fryske Gea voor de wanderling op zondag 11 november van 09.30 – 11.30 uur kan uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/winterwandeling-11nov of 0512 - 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-)

Als bomen konden praten

dan zou het in het Rysterbosk nooit meer stil zijn. In de 17de eeuw is dit bos aangelegd door een familie die niet voor het geluk geboren was. Het begon met een mislukte aanleg van een succesvolle tabaksplantage en vervolgens gaf de landheer zijn fortuin stukje bij beetje weg aan de arme mensen in de omgeving. Het bos werd zelfs enkele weken gebruikt voor de lancering van V2 raketten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een plek om herinneringen te maken

Ondanks de ongelukkig voorgeschiedenis van de oprichtersfamilie kent het Rysterbosk prachtige oude bomen (ook wel woudreuzen genoemd), die veel hebben meegemaakt. Grote dikke eiken en beuken die het bos een statig karakter geven en waarin vele bosbewoners zich terugtrekken.

Ga mee op pad met onze enthousiaste natuurgids Piter en leer meer over deze dieren, de holle bomen waarin vleermuizen hun plek vinden of de sporen van reeën en dassen. Tijdens deze winterexcursie is er extra aandacht voor het leven in de winter. Oftewel een unieke boswandeling voor het hele gezin. Onderweg is een koffiestop bij het Murnserklif (de kosten hiervan zijn voor eigen rekening).