Menno Pot met verrassende Jouster bloemlezing in Bibliotheek Joure

JOURE - Menno Pot komt op 8 november met verrassende Jouster bloemlezing in Bibliotheek Joure. De oud-Jouster begint om 19.30 uur met een vermakelijke lezing: popmuziek in de eerste helft, voetbal in de tweede, Joure in allebei. John F. Kennedy zei ooit: Ich bin ein Berliner. Menno Pot zegt vanavond: Ik bin in Jouster.

De popjournalist en voetbalschrijver groeide op in Joure, van 1975 tot 1993. Wie in zijn oeuvre van duizenden artikelen en verhalen graaft, vindt veel herinneringen aan het dorp van zijn jeugd. Sterker: waarschijnlijk is er niemand die in landelijke kranten, tijdschriften en boeken zo vaak over Joure schreef. Golden Earring in Park Heremastate. De Jouster band The Serenes. En waar was de vijfjarige Pot eigenlijk toen John Lennon werd vermoord? De beruchte derby Renado - SC Joure, die Pot de eretitel De Matthäus van Joure opleverde. Een stukje Jouster stoerheid na de derby Heerenveen - Cambuur.

Kaarten kosten € 5,- voor leden van de bibliotheek of € 7,50 voor niet-leden en zijn te koop in de bibliotheek of online via www.bibliothekenmarenfean.nl/mennopot

Menno Pot (1975) is popjournalist voor de Volkskrant, voetbalschrijver voor onder meer Het Parool en Santos. Hij schreef vier boeken: drie over Ajax, één over voetbalderby's. Zijn supportersroman Vak 127 (2005) won de Nico Scheepmaker Publieksprijs voor Beste Sportboek.