SC Joure vindt aansluiting met de top

TONEGO-JOURE - Na drie keer op rij gewonnen te hebben was TONEGO uit Luttelgeest voor de mannen van de zaterdag 1 de volgende uitdager. Een moeilijk in te schatten ploeg, met zeven punten een middenmoter maar de laatste twee weken werd er dik verloren.

In de eerste helft werden de verhoudingen gelijk duidelijk. SC Joure moest het spel maken terwijl de thuisploeg geduldig wachtte op een succesvolle counter. De Jouster mannen hadden moeite met het creëren van echte kansen maar kregen uiteindelijk in de 33e minuut loon naar werken. Een afgemeten voorzet van Jakob Lubbers werd à la Bep Bakhuys door Johannes Agricola in het doel gekopt.

Na de rust werd het spel van de mannen in groen en wit beter. Na twee minuten was het alweer raak. Bij een sterke actie van Sebastiaan Kooistra gaf hij de bal af aan Jurre Hoogeveen. Een droge schuiver betekende de 0 - 2. Enkele minuten later was het Hoogeveen die de bal voorgaf. De keeper liet los waarna Martijn Dijk er als de kippen bij was en zijn derde goal in twee wedstrijden liet noteren.

Het verzet was hierna gebroken bij de thuisploeg. Als kers op de taart werd de inzet van Sebastiaan Kooistra beloond. Na een goede combinatie aan de rechterkant van het veld werd Hoogeveen weggestuurd. Zijn pass belande bij Kooistra die met een bekeken schot de keeper van TONEGO wist te verschalken. De 0 - 4 en de verdiende eerste goal van Kooistra in competitieverband.

De komende twee weken kunnen de Jousters toewerken na de volgende kluif. Een kans voor de Jousters om de eerste periodetitel te bemachtigen. De Zwaluwen uit Leeuwarden komen 17 november op bezoek in Joure. Aanvang van de wedstrijd is 14.30.