Samen Actief in de Fryske Marren

DE FRYSKE MARREN - Samen lekker bewegen en werken aan een gezondere en fitte leefstijl is niet voor alle inwoners van gemeente De Fryske Marren vanzelfsprekend.

In samenwerking met het Kansenfonds van de Provincie Fryslân start Miks welzijn daarom in november 2018 met Samen Actief: een beweeg- en coachingprogramma waarin een gezonde leefstijl en positieve mindset gecombineerd worden. Samen Actief is voor mensen die een inkomen hebben op uitkeringsniveau, niet in de gelegenheid zijn om actief te bewegen, graag meer sociale contacten willen opbouwen of activiteiten buitenshuis zoeken. De start is in Joure. Naast het sportaanbod worden workshops georganiseerd op het gebied van gezonde voeding en leefstijl. Samen Actief duurt maximaal een jaar. Na twintig weken is het hoofdprogramma afgerond. Miks Welzijn hoopt dat de deelnemers ook daarna blijven sporten. Zij ontvangen daarom bij elke training en workshop punten die kunnen worden verzilverd voor extra activiteiten of sportartikelen naar keuze.

Aanmelden voor het kennismakingsgesprek kan via Karin Nijdam (knijdam@miks-welzijn.nl) of Yvonne Winia (ywinia@miks-welzijn.nl). Voor meer informatie bel naar telefoonnummer (0513) 414 593.