Slagerij Veldman is verhuisd

JOURE - De slagerij van familie Veldman uit Joure is verhuisd. Obe, Marijke en Wim Veldman blijven in de Midstraat; de winkel aan de Midstraat 81 is verruild voor het nieuwe pand op nummer 49.

De slagerij van familie Veldman uit Joure is verhuisd. Obe, Marijke en Wim Veldman blijven in de Midstraat; de winkel aan de Midstraat 81 is verruild voor het nieuwe pand op nummer 49.

 

,,We groeiden uit onze jas’’, vertelt Obe Veldman. ‘ Het pand werd te klein. We hadden meer ruimte nodig. Nu hebben wij duizend vierkante meter aan winkelruimte.’’ Woensdag ging de winkel open. ,,De eerste indruk is heel positief’’, zegt Veldman.

 

Sinds maart 2016 stond de winkel aan nummer 49 leeg. In een kleine vijf weken tijd is het pand omgetoverd tot slagerij. Voorin is de winkel met zicht op de werkplaats. Klanten kunnen meekijken met de slagers.

 

Obe en Marijke Veldman begonnen op 12 november 1991 met hun eerste winkel in Langweer. Later vestigden zij zich in Balk. Een paar jaar geleden zijn zij op uitnodiging van de winkeliersvereniging begonnen in Joure. Inmiddels is zoon Wim ook in het bedrijf gestapt. De oude winkel aan nummer 81 sluit niet definitief de deuren. Het is de bedoeling dat deze nog een paar dagen in de week open gaat. De openingstijden zijn bij de winkel te vinden.