Feest in huize Van der Werff

JOURE - Het was maandag feest in huize Van der Werff. Het echtpaar vierde hun 65-jarig huwelijk. Burgemeester Fred Veenstra kwam de familie feliciteren.

Getrouwd door burgemeester

Meneer en mevrouw Van der Werff hebben elkaar leren kennen bij de fanfare van Oosterzee. Daar speelde hij trompet en zij altsaxofoon. Na een verloving van ongeveer twee jaar, verbond de toenmalige burgemeester van Lemsterland, M. Krijger, hen in de echt. Op het bordes van het oude gemeentehuis in Lemmer speelden alle muziekverenigingen uit de omgeving speciaal voor het jonge paar.

Boekhouder

Ze vonden een woning in Oosterzee. Meneer Van der Werff werkte als boekhouder. Dat ging hem zeer goed af. Hij begon bij de scheepshelling in Lemmer, later bij Tymstra in Sintjohannesga en bij Hoeksema water- en wegenconstructie in Oranjewoud. Bij die laatste maakte hij de ontwikkeling en de bouw mee van ijsstadion Thialf. Met elke nieuwe baan, verhuisde het gezin mee. In het appartement drie hoog aan het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen pakte hij zijn studie weer op. Zijn boekhoudkantoor groeide en hij nam personeel aan.

Joure

In Joure vond het echtpaar in 1970 hun ideale woning waar ze nog steeds wonen. Mevrouw Van der Werff werkte als hulp in de huishouding. Samen hebben ze twee dochters gekregen, zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Jeu de boules

Het echtpaar van 86 en 87 jaar heeft nog steeds een actief leven: twee keer in de week zijn ze op de jeu de boules baan te vinden. Een vereniging die zij mede hebben opgericht. ,,Ons geheim voor een goed huwelijk?’’, lacht mevrouw Van der Werff. ,,Vooral geven en nemen. Wij hebben nooit echt ruzie gehad. En als je iets hebt, dan praat je erover.’’

Tekst: Brenda van Olphen