Agenda | Band of Blues Brothers

Sint Nicolaasga - Op 14 en 15 december 2018 zal in Het Zalencentrum in Sint Nicolaasga één van de meest markante duo’s uit de muziekgeschiedenis haar opwachting maken: “The Blues Brothers”.

Stichting Semmy

Waar in de oorspronkelijke en gelijknamige film geld bijeen dient te worden gebracht om het weeshuis te behouden, is voor 14 en 15 december 2018 besloten om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. We herinneren ons allemaal nagellakheld Tijn, die bij Serious Request veel geld bijeen bracht. Tijn had hersenstamkanker. De dappere Tijn heeft zijn strijd tegen hersenstamkanker helaas verloren. Stichting Semmy heeft als doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van een overlevingskans van kinderen die getroffen zijn door herstenstamkanker.

Allegorische optocht

De oorsprong van de bijzondere Blues Brothers-act ligt in 2007. Voor de allegorische optocht in Sint Nicolaasga liet een buurtvereniging zich voor een praalwagen door de legendarische film inspireren. In december 2008 werd er een benefietconcert gegeven voor een uitverkocht Zalencentrum. Tien jaar na het memorabele concert in Sint Nicolaasga kruipen de Sint Nyksters Guus Bax en Jeroen Hoekstra nog één keer in de huid van Jake en Elwood Blues, en zetten de heren weer hun donkere Blues Brother-zonnebrillen op. “We’re putting the band back together”, luidt de boodschap. Een groep vrijwilligers is druk bezig om een onvergetelijk programma in elkaar te zetten. De voorbereidingen lopen inmiddels al een klein jaar, en de repetities met dezelfde band als tien jaar geleden is al maanden in volle gang.

Palace Hotel Ballroom

Op 14 en 15 december 2018 wordt Het Zalencentrum omgebouwd tot ‘Palace Hotel Ballroom’. De befaamde locatie in Chicago, waar een groot deel van de film zich afspeelt. Wat kunt u zoal verwachten; een spetterende Blues Brothers act, inclusief liveband en lichtshow, met nummers uit één van de beste muziekfilm ooit gemaakt. Wie kan er nog stil blijven zitten op nummers als Soulman, Everybody needs Somebody, Think, Sweethome Chicago en nog vele anderen? Aanvullende acts maken het plaatje compleet.

Tickets

Zaterdag 15 december is inmiddels uitverkocht! Kaarten voor het concert op vrijdag 14 december zijn te verkijgen op de volgende verkooppunten: Sint Nicolaasga bij Jumbo Jan Altenburg, Tres Vers, Zalencentrum St. Nyk en in Joure bij Primera De Hey.