‘Alleen maar stoute kinderen’ bij Spelen met Boek&Muziek in Lemmer en Joure

Hinke Strien van het Muziekbeestje komt 24 november weer langs in de bibliotheken van Lemmer en Joure. Kinderen van 3 tot 7 jaar kunnen meedoen aan Spelen met Boek&Muziek.

Om 11.00 uur is het Muziekbeestje in Bibliotheek Lemmer en om 15.00 uur in Bibliotheek Joure. Deze keer gaat Hinke samen met de kinderen aan de slag met het prentenboek Alleen maar stoute kinderen van Robert Vuijsje. Sammie en Daantje hebben zin in een verkleedpartijtje. Ze willen allebei een pietje zijn en pietjes hebben alle kleuren van de regenboog. De steriele huiskamer wordt omgetoverd tot een chaotische kamer die onder de verfvlekken zit. Er wordt zogenaamd een schoorsteen geverfd en ook de boot van de goedheiligman (de salontafel) wordt kleurrijk versierd. Als moeder de kamer binnenwandelt, schrikt ze zich een hoedje. Sammie en Daantje worden opruimpieten en mogen toch hun schoen zetten. De echte Pieten, die eerst grijs beschilderd door het raam meekijken en nu als kleurenpietjes zijn uitgedost, komen zeker wat in de schoen stoppen.

Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen aan deze vrolijke activiteit. Kaartjes zijn te koop in de bibliotheek of online via de website: www.bibliothekenmarenfean.nl/muziekbeestje. Leden van de bibliotheek betalen € 2,- voor een kaartje, voor niet-leden kost het € 4,-