Grootste gehaakte deken genomineerd voor Friese Anjer

DE FRYSKE MARREN - Het Grootste gehaakte deken is genomineerd voor de Friese Anjer. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in totaal zes kanshebbers genomineerd voor de prijs.

In de vier bibliotheken in De Fryske Marren gingen ruim veertig vrouwen aan de slag voor het project. Elke maand kwamen ze bij elkaar. Miks Welzijn en Bibliotheken Mar en Fean ondersteunden dit project. Na twee en een half jaar leverden ze bijna 440 dekens af.

De zes genomineerden zijn veelvuldig en goed gemotiveerd naar voren gekomen in de 450 reacties om personen, projecten of groepen aan te dragen voor de belangrijkste Friese cultuurprijs. In het jaar van Culturele Hoofdstad moesten ze een opvallende rol hebben gespeeld. De inwoners van Fryslân kon hen de afgelopen weken nomineren.

De genomineerden zijn Anna Tilroe voor het project de 11Fountains, At the Watergate uit Sneek, De Grootste Gehaakte Deken, Grutsk uit Leeuwarden, Hilda Snippe voor het toegankelijkheid maken van culturele evenementen voor mensen met een beperking en Myn Skip uit Earnewâld.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân kiest uit deze zes de winnaar en maakt deze op 7 december in het provinciehuis te Leeuwarden bekend. Een filmpje met de genomineerden is te zien op http://www.cultuurfonds.nl/friesland en op www.facebook.com/cdkfryslan.