40 jaar Ahrend orgel

JOURE - Stichting Vrienden van de Hobbe van Baerdt kerk heeft 18 november haar eerste concert georganiseerd. Dit was een groot succes. 250 bezoekers woonden het concert bij.

De avond begon met een prachtig orgelconcert van Theo Jellema. Theo speelde prachtige stukken van Buxtehude, van Bach en van Scheidemann. Geweldig om naar te luisteren. Na de pauze kwam het Noord Nederlands Kamerkoor onder leiding van Jan Vermaning. Uitgevoerd werd het Requiem van Gabriel Fauré. Het koor werd begeleidt door Gerben van der Veen op een harmonium. Prachtig om mee te maken.

Tijdens het optreden werd het koor ondersteunt door muziek gespeeld op een harp door Mirjam Rietberg. Mirjam speelt als een van de weinigen ter wereld de mogelijkheden van de moderne chromatische harp. Zij heeft met succes deelgenomen aan een aantal concoursen. Ze heeft diverse prijzen gewonnen als jong muziektalent. Verder was er een optreden als sopraan van Amaryllis Dieltiens. Amarilles studeerde zang aan het Lemmeninstituut te Leuven. Ook studeerde ze aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar repertoire reikt aan de vroege barok tot en met de 20e eeuw. Tot slot trad Ben Brunt als baritonzanger op. Ben is afgestudeerd als klassieke solist aan het conservatorium te Leeuwarden en Groningen. Ben treedt veel op in oratoria.

De start van de Stichting is geweldig. Al met al een perfecte avond in de Hobbe van Baerdt kerk. Op 3 maart 2019 is het volgende concert gepland. Dan met Toon Hagen en het Symphonie orkest van Musica Michaelis.

Tekst: Luuk Hazelhof