Danny Noppert na halve finale in top vijftig PDC

MINEHEAD - Darter Danny Noppert uit Joure heeft zich door zijn halve finaleplaats op de Players Championship Finals van afgelopen weekend in de top vijftig van de PDC genesteld. De 27-jarige Noppert behaalde zondag in Minehead (Engeland) zijn beste prestatie tot dusver op een televisietoernooi bij de professionele dartbond. De darter rekende in de kwartfinale met 10-7 af met voormalig Lakeside-kampioen Stephen Bunting. In de halve finale van zondagavond bleek de Noord-Ier Daryl Gurney uiteindelijk te sterk voor de Jouster. Noppert verloor ruim, ondanks enkele kansen in de beginfase van de wedstrijd, met 11-3.

Het was desondanks een geweldig weekend voor de Friese darter. Danny Noppert versloeg achtereenvolgens Rowby-John Rodriguez (6-3), routinier Mervyn King (6-5) en de goed in vorm verkerende Krzysztof Ratajski uit Polen (10-4). In een kwartfinale van hoog niveau rekende de voormalig heftruckchauffeur af met Stephen Bunting. Daryl Gurney, de nummer vijf van de PDC van wie Noppert in de halve finale verloor, won uiteindelijk de Players Championship Finals in Minehead. In een kraker van een finale rekende de Noord-Ier met 11-9 af met Nederlander Michael van Gerwen. De Brabander was op zijn beurt in de halve finale te sterk voor tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

De halve finaleplaats op de Players Championship Finals leverde Noppert een slordige 25.000 euro op. Voor de Jouster zit zijn eerste professionele jaar bij de Professional Darts Corporation er bijna op. Op donderdag 13 december begint voor Danny Noppert het laatste officiële toernooi van 2018: het prestigieuze WK darts in het Alexandra Palace in Londen.

Tekst: Mats Gies