Groep misdraagt zich bij McDonald’s Joure, politie zoekt getuigen

JOURE - Een grote groep mannen heeft zich gisteravond misdragen in de McDonald’s in Joure. De politie moest uiteindelijk met wapenstokken de groep uit het fastfoodrestaurant begeleiden. Er is één persoon aangehouden.

Weerstand

De mannen gooiden onder andere met etenswaren, vielen het personeel lastig en kwamen ongevraagd achter de balie en in de keuken. Ze waren zichtbaar onder invloed van alcohol. Op herhaalde verzoeken om te vertrekken, van het personeel als de politie, reageerden de mannen niet.

Toen de politie de groep naar buiten wilde begeleiden ontstond er weerstand. De groep bleek met een bus gekomen te zijn. Eenmaal buiten gedroegen de mannen zich nog steeds lastig en verzocht de politie de mannen terug in hun bus te gaan. Ook aan dit verzoek werd niet voldaan en enkele mannen gingen weer terug het restaurant in.

Aanhouding

De politie moest uiteindelijk met wapenstokken de groep alsnog naar de bus begeleiden. Er is één persoon aangehouden, maar de politie onderzoek of er nog meer strafbare feiten zijn gepleegd.

Ze verzoeken daarom de omstanders die filmden deze beelden door te geven aan de politie. Ook andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.