Samenwerking Maeykehiem en LACCS-bedenker Munsterman

SINT NICOLAASGA - Maeykehiem gaat samenwerken met orthopedagoog Kirsten Munsterman, een van de grondleggers van het LACCS-programma, dat veel wordt gebruikt in de zorg voor mensen met ernstig meervoudige beperking. Kirsten komt als interim behandelaar werken bij de Friese organisatie en gebruikt die ervaring om het programma door te ontwikkelen.

,,We zijn dolblij dat zo’n prominent als Kirsten Munsterman ons via deze intensieve samenwerking komt versterken”, zegt Trijn van der Meulen, bestuurder van Maeykehiem. ,,Cliënten gaan daar baat bij hebben. Door haar eigen inzet en expertise, maar ook omdat aanvullend trainingen worden gegeven door haar bureau, om flink wat collega’s in dit programma te bekwamen.”

Goed leven

Het LACCS-programma heeft de afgelopen vijf jaar veel opgang gemaakt en is gericht op een goed leven nastreven voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Daarvoor moet je aandacht hebben voor vijf gebieden: lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding (LACCS).