Traditionele dorpspraam De Koumelker zoekt nieuwe schippers en bemanningsleden

TERHERNE - De Friese Boerenzeilpraam ‘De Koumelker’ is sinds 1963 de dorpspraam van Terherne. Als vlaggenschip van Terherne wordt er naar gestreefd de praam regelmatig op de wateren rondom Terherne onder zeil te laten varen.

Om in het onderhoud te voorzien, wordt er af en toe gevaren met groepen. De praam wordt gezeild en (grotendeels) onderhouden door een groep vrijwilligers. Het afgelopen jaar is nog fors geïnvesteerd door de aanschaf van een nieuw tuig en het vervangen van de motor.

Onlangs heeft hoofdschipper Auke Bijlsma, na circa 33 jaar actief te zijn geweest, aangegeven te stoppen als schipper. Verder is het aantal vrijwilligers de afgelopen jaren zodanig afgenomen dat aanvulling noodzakelijk is.

Om een ongewisse toekomst van de Koumelker te voorkomen, doet Plaatselijk Belang Terherne een dringende oproep aan een ieder die de historische zeilvaart een warm hart toedraagt om zich als schipper/ bemanningslid of anderszins als vrijwilliger aan te melden viaplaatselijkbelang@terherne.nl.