SC Joure ZM1 verliest door zwakke eerste helft van koploper

JOURE - Na de overwinning tegen Blauw Wit vorige week traden de Jousters dit keer aan in Burgum tegen BCV. Na 13 speelronden waren zij koploper met vier punten voorsprong op Joure, de nummer drie.

Ook deze week was er weer een wijziging in de Jouster ploeg. Sebastiaan Kooistra was ten opzichte van vorige week afwezig en werd vervangen door de van een schorsing terugkerende Johannes Agricola.

Joure begon zwak aan de wedstrijd. Op het kunstgras met een harde wind wisten de bezoekers elkaar moeizaam te vinden. Een goed georganiseerd BCV had de overhand en was de baas op het veld. Echt grote kansen werden er in de eerste 20 minuten echter niet gecreëerd door beide partijen. In de 24e minuut werd een van de vele aanvallen van BCV omgezet in een doelpunt. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door een speler van Joure gepromoveerd tot doelpunt. Een terechte voorsprong voor de thuisploeg dat het geluk van een koploper aan haar zij kende.

Na de rust wisten de Jousters dat ze aan de bak moesten. Er moest wat veranderen wilden zij een vuist maken tegen een uitgebalanceerd BCV. Dit gebeurde. Joure begon de 2e helft het vertrouwde spel te spelen, lieten de bal goed gaan en drongen de thuisploeg terug op de eigen helft. Kansen waren er voor Jakob Lubbers en Martijn Dijk maar zij wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant was het keeper Lars Wijnalda die een grotere voorsprong wist te voorkomen.

Joure toonde een ander gezicht de tweede helft en de gelijkmaker hing lange tijd in de lucht. Toen de bezoekers opportunistischer gingen spelen was het echter BCV dat de zege in de 80e minuut veiligstelde. Een snelle counter betekende het einde van de Jouster hoop. Dat het vervolgens, wederom uit een counter, ook nog 0 - 3 werd was voor de statistieken. Op basis van de tweede helft had SC Joure een punt verdiend. Hiervoor moet je wel scoren en dit werd zaterdag nagelaten.

Veel tijd om te treuren is er niet: volgende week staat de derby tegen VVI op het programma. De mannen uit Idskenhuizen wisten wel te winnen en staan nu 1 punt voor op Joure. Voor de winterstop een mooi moment voor de Jousters om zich te herstellen en aansluiting bij de top te behouden.

Om 14.00 wordt er afgetrapt op de Hege Simmerdyk.

Tekst: Jelte ter Heide