CDA stelt vragen over gang van zaken rond aanvraag Lemster Carbid Team

LEMMER - Het CDA De Fryske Marren vindt dat het Lemster Carbid Team is te lang aan het lijntje is gehouden. De partij stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de gang van zaken. Door de gang van zaken dreigt het carbidschieten door het Lemster Carbid Team niet door te gaan.

 

De initiatiefnemers hebben op 1 oktober al een vergunning aangevraagd. Die werd begin november afgewezen. De beoogde locatie – bij supermarkt Poiesz aan het Verlaet – voldoet niet aan de nieuwe voorwaarden, die de gemeente stelt. Na de afwijzing heeft het Lemster Carbid Team een andere locatie aangedragen, maar het alternatief wordt niet gehonoreerd omdat de uiterlijke datum is verlopen.

 

Het verbaast de fractie van het CDA omdat het ruim een maand heeft geduurd, voordat de gemeente in eerste instantie heeft gereageerd. ,,Heeft het college zichzelf ook de vraag gesteld of er niet samen met het team tot een hernieuwde aanvraag te komen, die wel voldoet aan de nieuwe regelgeving? Ook omdat in coalitieakkoord staat omschreven dat we een overheid willen, die meedenkt bij initiatieven, die uit de mienskip komen”, stelt het Lemster raadslid Roel Roelevink.

 

Het CDA hoopt dat er alsnog een oplossing komt voor het carbidschieten in Lemmer.

 

Zie ook: Carbidteam Sint Nyk stopt