Dick Schuurman nieuwe hoofdtrainer SC Joure

JOURE - Dick Schuurman wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij SC Joure. De in Joure woonachtige Schuurman traint momenteel VVI dat in dezelfde klasse uitkomt alsSC Joure. Daarvoor was Dick actief bij Oeverzwaluwen, SDS, vv Heerenveen en Harkemase Boys.

Dick Schuurman kijkt uit naar de samenwerking: ,,SC Joure heeft me veel gegeven en ik ben erg blij dat ik nu als hoofdtrainer iets terug kan doen’’, staat te lezen op de site site. ,,Er staat een goede en ervaren selectie en vanuit de jeugdopleiding komen ieder jaar goede spelers door. Ik ben al betrokken bij de club als trainer van mijn twee kinderen die hier voetballen. SC Joure is een warme club die werkt met een heldere visie. Veel jongens met wie ik bij SC Joure heb gespeeld bekleden nu een functie bij de club en ik vind het geweldig dat ik daar nu ook onderdeel van mag zijn. De accommodatie en faciliteiten zijn hier uitstekend. Ik heb er veel zin in!”.

Bestuursleden Voetbaltechnische Zaken Richard Elsinga en GeertJan Haringsma: “We zijn zeer content met de toekomstige samenwerking met Dick Schuurman. We hebben de laatstejaren echt mooie stappen gezet in het niveau van de jeugdopleiding en met ons eerste zaterdagteam. Dat is belangrijk voor de club en dat willen we vasthouden. Met de ervaring van Dick krijgen we een trainer die past bij onze speelwijze en in staat is om de spelers verder te ontwikkelen. Dat is belangrijk, we zijn ambitieus. Onze ambitie is om de komende jaren met zelf opgeleide spelers een stabiele 1e-klasser te worden”.

Na het aangekondigde vertrek van de huidige trainer Klaas de Jong heeft de club snel gehandeld. Er is vanuit de spelersgroep en bestuur een profiel geschetst en vervolgens zijn er met een aantal geselecteerde kandidaten verschillende gesprekken gevoerd met een vertegenwoordiging van spelers, staf, bestuur en de Voetbal Commissie.

SC Joure en Dick hebben de intentie uitgesproken om voor een meerdere jaren een samenwerking aan te gaan.