NDC mediagroep koopt regionale nieuwsbedrijf van Boom

MEPPEL/GRONINGEN - /LEEUWARDEN - NDC mediagroep (NDC) en Boom uitgevers Nieuwsmedia (BuN), het regionale uitgeversbedrijf van Koninklijke Boom uitgevers te Meppel, slaan de handen ineen om samen sterker te staan in de snel veranderende mediawereld.

Daartoe neemt NDC alle aandelen van BuN van Boom over. Ook de activiteit familieberichten.nl is onderdeel van deze transactie en gaat deel uitmaken van NDC. Zo ontstaat één groot Noordelijk mediabedrijf dat zich via diverse kanalen bezighoudt met onafhankelijke nieuwsvoorziening voor en over Noord-Nederland, Flevoland en delen van Overijssel.

NDC

NDC is uitgever van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, 30 nieuws- en weekbladen en exploiteert een tiental aansprekende special interest merken als Wonen&Co, Gezondheid&Co en noordz. BuN is uitgever van de abonnementenkranten Meppeler Courant, Opregte Steenwijker Courant, Hoogeveensche Courant, Stellingwerf, de Nieuwe Ooststellingwerver, 15 huis-aan-huisbladen, 13 nieuwssites en diverse andere digitale services.

Koninklijke Boom uitgevers

Koninklijke Boom uitgevers blijft actief en concentreert zich verder op het gebied van haar educatieve, professionele, wetenschappelijke en algemene uitgeefactiviteiten vanuit Uitgeverij Edu’Actief, Boom uitgevers Amsterdam, Boom uitgevers Den Haag, Uitgeverij Sarphati en Courseweb. Dina Boonstra, algemeen directeur NDC mediagroep: “Deze overname sluit naadloos aan bij onze gezamenlijke visie. De consument in het noorden wil betrouwbaar, lokaal en onafhankelijk nieuws en entertainment. Die klantwens en kennis wordt verrijkt in onze databases en vormt onze propositie richting adverteerders. Samen vormen wij de hartslag van het noorden.” Mas Boom, directeur Koninklijke Boom uitgevers: “Wij zijn oprecht gelukkig dat door het samengaan van ons regionale nieuwsbedrijf met NDC mediagroep een prachtig noordelijk mediabedrijf ontstaat. Niet alleen wordt hierdoor voor ons regionale nieuwsbedrijf de noodzakelijke schaal bereikt, tevens sluiten de missie voor onafhankelijke journalistiek en de liefde voor Noord-Nederland op elkaar aan.” NDC mediagroep 3 dagbladen, 30 weekbladen, 60 online platformen Oprichting: 1752 Medewerkers: 580 Boom uitgevers Nieuwsmedia 5 nieuwsbladen en 15 huis-aan-huisbladen, 13 nieuwssites en diverse andere digitale services Oprichting: 1841 Medewerkers: 130