De slaapbank als handige oplossing in huis

Aangeboden door: heuts.nl

Hét grote voordeel van een slaapbank wordt al bijna verraden door de naam van het meubel zelf, namelijk de veelzijdigheid. Het is een bank of sofa die ook als slaapgelegenheid kan fungeren, waardoor heel wat ruimte kan worden bespaard.

Er bestaan talloze verschillende modellen, maar over het algemeen is een slaap- of bedbank een bank die kan worden uitgetrokken, zodat er ook comfortabel languit op kan worden gelegen. Zo creëer je dus in een handomdraai een extra slaapplek, zonder dat deze extra ruimte in het interieur inneemt wanneer er niet geslapen wordt.

Deze veelzijdigheid is echter niet de enige reden om een dergelijk meubel in huis te halen. Er bestaan namelijk nog heel wat meer voordelen, sommige nog onverwachter dan andere. Daarom leek het ons wel interessant om in dit stuk kort wat dieper in te gaan op waarom deze meubels zo handig kunnen zijn en wat voor modellen er zoal verkrijgbaar zijn tegenwoordig.

Enkele voordelen

Dat een bedbank in veel gevallen de ideale oplossing is voor mensen die weinig ruimte hebben, dat hebben we al aangehaald. Met minimale moeite heb je overdag een mooie bank en 's nachts een comfortabel bed. Ze kunnen echter ook nog handig zijn om andere redenen:

Ideaal voor logees

Een bedbank helpt om optimaal gebruik te maken van een beperkte ruimte, maar ook om altijd wat extra slaapplekken voor logés te hebben. Het is best mogelijk dat je vaak logés over de vloer krijgt, maar dat je daar niet je hele huis op wilt inrichten. Door een opklapbare bank in één of meerdere van je kamers te zetten, los je dit probleem gelijk op zonder dat je jouw gasten naar een hotel of een AirBnb moet sturen wanneer ze langskomen.

Variatie troef

We zullen hier later nog iets verder op ingaan, maar er bestaat tegenwoordig een enorme variatie aan slaapbanken. Zo kan je bij Heuts, bijvoorbeeld, kiezen uit banken voor 1 of 2 personen, in verschillende formaten, kleuren, en uitvoeringen. Op die manier wordt het een stuk gemakkelijker om een sofa te vinden die perfect past in jouw interieur.

Matras inbegrepen

Om het helemaal makkelijk te maken, worden veel van deze banken geleverd mét matras. Dat is wel zo praktisch, want zo hoef je niet ergens een aparte matras te bewaren voor wanneer het geheel wordt uitgeklapt om als bed te dienen. Bij het aanschaffen van een slaapbank is het dus wel aan te raden om na te gaan of het meubel inclusief matras is.

Extra opbergruimte

Over praktisch gesproken: steeds meer van deze 2-in-1 banken worden uitgerust met extra opbergruimte. Deze is vaak bedoeld om benodigdheden voor het bed zelf, zoals lakens en kussens, in op te bergen, maar uiteindelijk beslis je natuurlijk zelf waar je de ruimte voor wilt gebruiken. Je kan er even goed winterkleding of oude fotoalbums in bewaren, om maar een voorbeeld te geven.

Makkelijk uit- en inklappen

De dagen dat opklapbare banken met behulp van ingewikkelde, kwetsbare, en soms zelfs pijnlijke mechanismen in elkaar zaten is voorbij. Moderne modellen zijn over het algemeen in enkele seconden uit en in te klappen, zonder dat daarbij veel kracht of rare handelingen bij komen kijken.

Even comfortabel als een gewoon bed

Heb je wel eens op zo'n omgevormde bank geslapen, waarna je dagen later nog altijd last had van je rug? Ook die tijden zijn voorbij, want dit soort banken is tegenwoordig even comfortabel als een gewoon bed, zeker als ze over een eigen op maat gemaakte matras beschikken. Zowel de technologie voor de mechanismen als de focus op slaapcomfort hebben grote stappen gemaakt de afgelopen decennia, waardoor het ook op bedbanken heerlijk slapen is.

Slaapbanken in verschillende formaten

Zoals we eerder al kort schreven, bestaat er tegenwoordig een overdaad aan keuze wat betreft slaapbanken. Zo vind je alleen al in onze webwinkel banken in verschillende formaten en uitvoeringen, afhankelijk van of het meubel voor één of twee personen is. Let goed op de afmetingen wanneer je overgaat tot aankoop of bestelling. Het meubel moet namelijk niet enkel passen als het ingeklapt staat, maar ook als het is uitgeklapt.

Als je wil, kan je al gerust een kijkje nemen op onze website om een beter idee te krijgen van wat er zoal verkrijgbaar is qua slaapbanken bij Heuts en twijfel daarnaast niet om contact op te nemen met één van onze vriendelijke medewerkers als u meer informatie wenst.