Liet 2021 gaat door: Omrop Fryslân verzorgt live-uitzending

LEEUWARDEN Liet 2021 gaat aankomende woensdag, ondanks de nieuwste coronamaatregelen, wel door. In de finale staan zeven acts met daarnaast nog drie crossovers.

Het Friese songfestival wordt dit jaar op woensdag 17 november in poppodium Neushoorn in Leeuwarden gehouden. Helaas ook deze keer zonder publiek, maar wel met een live-uitzending op Omrop Fryslân. De live-uitzending begint om 20.00 uur.

Voor het eerst zal er een online stemming zijn voor het publiek. Deze stemming gaat open als alle zeven acts hebben opgetreden en het publiek kan dan thuis zijn stem uitbrengen op de website van Liet: liet.nl. Deze publieksstem is het vijfde jurylid. De andere vier juryleden zijn Nick Veenstra, Ella de Jong, Sigrid Kingma en Wytse Dijkstra.

,,We ha in dreech jier achter de rêch hân, dat jildt ek foar de muzikanten”, zegt voorzitter Gerard van der Veer van Liet. ,,Mar de muzikanten ha net stil sitten, blykt út de ynstjoeringen. We binne der wiis mei dat de Fryske muzyk libbet.”

De deelnemende acts zijn Adri de Boer, Sequens, The Lone Wolf, Fokko Jan van der Ploeg, Volk!!, 2nd TRY en Rene de Jong, Lars Mulder en band.

De twee crossovers zijn Willy Darktrousers (Emiel Joorman) & Marije de Vries, Faske (Fasil Kuipers) & Ginge (Renée Rijpstra) en Iris Kroes & Wander Kars.