Ziekenhuis Tjongerschans onthult kunstwerk rondom coronapandemie en houdt foto-expositie

Een werkgroep van ziekenhuis Tjongerschans heeft een tijdelijke foto-expositie georganiseerd en een permanent herdenkingskunstwerk laten maken rondom de coronapandemie. Daarnaast is vrijdag net als in de andere Friese ziekenhuizen stilgestaan bij patiënten die het afgelopen jaar zijn overleden.

Het kunstwerk heeft als naam ‘White Memory’ en is gemaakt door kunstenaar Eve Dumas, die ook GZ-psycholoog is in van Tjongerschans en staat symbool voor de warmte en gedrevenheid waarmee de medewerkers van Tjongerschans zich hebben ingezet om samen de beste zorg te leveren aan patiënten.

Het kunstwerk is gemaakt van vilt dat een zeshoekvorm heeft uit de huisstijl van Tjongerschans. Geïnspireerd door de natuur verwijst deze vorm naar verbindende bouwstenen. Het vilt is gemaakt van honderd procent gerecyclede versleten uniformen van ziekenhuismedewerkers.

De expositie is samengesteld uit foto’s die medewerkers hebben gemaakt met als thema ‘Mijn herinnering aan de COVID-periode’. 

Hans de Bruijne, sectormanager beschouwende vakken van Tjongerschans, heeft het kunstwerk vrijdag samen met verpleegkundige Marlon de Roos onthuld in het bijzijn van genodigden.