FOTO'S | SC Heerenveen introduceert project Fuotbal Memories rondom Week tegen Eenzaamheid

SC Heerenveen heeft woensdag in het kader van de Week tegen Eenzaamheid het project Fuotbal Memories geïntroduceerd in het Abe Lenstra Stadion. In het bijzijn van hoofdtrainer Johnny Jansen haalden ouderen daarbij voetbalherinneringen op.

Binnen Fuotbal Memories dat zich richt op iedereen vanaf 60 jaar staat het tot stand brengen van betekenisvolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen centraal.

Via het samenwerkingsproject tegen eenzaamheid  ‘1 op 3’ met de maatschappelijk partner gemeente Heerenveen en zorggroep Alliade, wil SC Heerenveen Fuotbal Memories breder in de gehele regio een plek geven. 

Door de handen ineen te slaan, wordt volgens SC Heerenveen de nodige slagkracht ontwikkeld ,,om een grote maatschappelijke impact te kunnen maken voor een doelgroep die het zo hard nodig heeft.”

Er worden niet alleen gezamenlijk voetbalherinneringen opgehaald, ook staan onder andere betekenisvolle ontmoetingen in het Abe Lenstra Stadion of op locatie centraal voor kwetsbare ouderen, voor wie sociale interactie niet meer vanzelfsprekend is.