FOTO'S | Ruim honderd belangstellenden te gast in Rottum bij open dag zorgorganisatie De Hond Helpt

Ruim honderd familieleden, vrienden en geïnteresseerden hebben zaterdag in Rottum de open dag van de in 2020 gestarte zorgorganisatie De Hond Helpt bezocht. Hieronder een door de dagbesteding zelf geschreven verslag.

Aan de Vogelzangweg 2 in Rottum konden de bezoekers een looproute over het terrein volgen, waarbij zij onderweg kennis maakten met verschillende deelnemers en vrijwilligers die vol enthousiasme vertelden over de activiteiten die er binnen de dagbesteding aangeboden worden.

Er waren kraampjes waarop onder andere door de deelnemers gemaakte hondenriemen, halsbanden, hondenspeeltjes, poepzakhouders, spreuktegeltjes en fotohouders te bezichtigen en te koop waren.  

Onder het creatief bezig zijn, werden er ook lootjes door deelnemers verkocht, waarvan de opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw (tuin)gereedschap, waarmee het terrein onderhouden wordt en die gebruikt kunnen worden in de recent in gebruik genomen tuinkas, waar de bezoekers al volop tomaten, siergrassen en verse munt konden zien groeien.

Andere deelnemers lieten zien hoe zij zich uitstekend kunnen vermaken met het vakkundig uit elkaar halen van gebruikte computers, waarbij de onderdelen vervolgens hergebruikt worden voor het bouwen van unieke gitaren. Die tijdens de open dag uiteraard vol trots geshowd werden.

Natuurlijk spelen honden een centrale rol binnen De Hond Helpt en ook zij waren tijdens de open dag aanwezig. Daar waar de rustige aanwezigheid van de ene hond zorgde dat de spanning bij deelnemers niet hoog opliep, trakteerde een andere hond de bezoekers samen met een deelnemer op een aantal super mooie en snelle rondjes door een behendigheidsparcour.

Uiteraard was er tijdens deze gezellige dag voor iedereen ook een kopje koffie of thee, met een heerlijk stuk door deelnemers zelf gebakken appeltaart. 

Zie ook www.dehondhelpt.nl.

Lees ook: Droom komt uit met dagbesteding in combinatie met honden