FOTO’S | Pabo-studenten NHL Stenden maken vogelkast bij samenlevingsschool Bloei Terherne interactief

TERHERNE Vijf Pabo-studenten van de NHL Stenden hebben bij samenlevingsschool Bloei in Terherne een aanwezige vogelkast interactief gemaakt.

Met de interactieve vogelkast willen de studenten de kennis van de basisscholieren stimuleren over vogels uit de eigen omgeving. Door het scannen van QR-codes met een tablet of smartphone komen de kinderen bij een beschrijvingen uit over deze vogels. ,,Door de informatie in digitale vorm aan te bieden sluit dit aan bij het interesses van de kinderen”, aldus de studenten.

Via de vogelkast kunnen de kinderen leren over de leefomgeving, broedtijd, eetgewoonten en de geluiden die de vogels maken. Om de meertaligheid van de kinderen te bevorderen, worden de beschrijvingen aangeboden het Nederlands, Fries en Engels.

,,De vitrinekast met opgezette vogels en een aantal andere kleine dieren had nieuw elan nodig”, zegt directeur Tjitske van Akker van Bloei over de vogelkast waarin onder beheer van de Fûgelwacht Terherne opgezette vogels en kleine dieren uit de directe omgeving van De Fryske Marren staan.

Na de presentatie en ingebruikname volgde een speurtocht door het dorp, waar onderweg QR-codes werden gescand en spelletjes werden gedaan door de kinderen.

(Foto’s samenlevingsschool Bloei)