Hof en Hiem beloont medewerkers zwembad met ‘Oorkonde foar de grutte kanjers fan Swimfun’ voor uitwisselingswerk

JOURE De medewerkers Jacoba Tjalma, Sonja van Thiel en Gretha de Ruiter van Swimfun Joure hebben de afgelopen maanden hun baan in het zwembad verruild voor werkzaamheden bij zorggroep Hof en Hiem om te assisteren in de ouderenzorg en mee te helpen aan het project heel Friesland Belt, dat gericht is op het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen.

Nu de zwembaden weer open mogen, zit de uitwisseling erop. Zowel Swimfun, als Hof en Hiem zeggen erg positief terug te kijken op de samenwerking.

,,Wij zijn warm onthaald door de bewoners en medewerkers bij Hof en Hiem. Het zorg dragen en klaarstaan voor de bewoners gaf niet alleen voldoening voor ons, bewoners gaven ook aan dat het fijn is om wat extra persoonlijke aandacht te krijgen en een gezellig praatje te hebben, zeker in deze tijd” zegt De Ruiter, die normaal werkzaam is als teamleider in het zwembad. Als afsluiting van de werkzaamheden nam De Ruiter namens haar beide collega’s de ‘Oorkonde foar de grutte kanjers fan Swimfun’ in ontvangst. Die kregen zij uit dank voor hun inzet in coronatijd voor de zorggroep.

De medewerkers van Swimfun assisteerden onder andere bij het schenken van koffie en het serveren van maaltijden. Daarnaast gingen zij bijvoorbeeld wandelen en fietsen met bewoners.