Swimfun bereidt zich voor op heropenen zwembad

JOURE Swimfun bereidt zich voor op woensdag 19 mei, als zwembaden zoals het er nu naar uitziet weer open mogen. Hieronder de maatregelen die gelden bij het indoor zwembad uit Joure.

Als de Nederlandse zwembaden maandag daadwerkelijk groen licht krijgen, mogen de kleedkamers open zijn, douches blijven gesloten. Tijdens het zwemmen is het houden van anderhalve meter afstand tot elkaar verplicht. 
 

Recreatieve bezoekers

 
Recreatief zwemmen nog niet toegestaan. ,,Wanneer wij meer informatie hebben ontvangen van de overheid komen wij hier door middel van een nieuwsbrief op terug.”
 

Banenzwemmers

 
Vanaf 19 mei is banen zwemmen onder voorbehoud weer mogelijk. Het is voor alle banen zwemmers verplicht om een plekje te reserveren in ons systeem.
 
,,Dit kan als je in het bezit bent van een Swimfun-pas, maar ook door een los kaartje te kopen. De prijs voor een los kaartje is vijf euro. Hiermee heb je een uur toegang tot het banenzwemmen. Banen zwemmen wordt toegankelijk voor zwemmers van 16 jaar en ouder."
 

Voorwaarden

 
1. Verplicht online reserveren via de website van Swimfun;
2. De douches zijn gesloten, wij verzoeken dan ook om voor en na je bezoek thuis te douchen;
3. Je mag maximaal 5 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdstip aanwezig zijn;
4. Banen zwemmen is niet toegankelijk voor recreatief zwemmen of familiezwemmen;
5. Trek thuis je badkleding aan. Op een aangeduide locatie in de badinrichting hoef je als zwemmer alleen de ‘overkleding’ uit te trekken en in een meegenomen sporttas mee te nemen naar een aangewezen plek, inclusief schoenen. Na het zwemmen kan je jezelf omkleden in de daartoe aangewezen ruimten; 
6. Verlaat direct na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang.
 

Doelgroepen

 

Groepslessen binnen zijn nog niet toegestaan. ,,Wel is het mogelijk om te komen banenzwemmen wanneer je een pas hebt voor een andere doelgroep. Dit geldt voor: aquabootcamp, aquagym, aquajoggen, aquarobics, aquavaria (BBB), trimzwemmen en zwangerschapszwemmen."
 

Abonnementskaart

 
Alle huidige abonnementen worden met 22 weken worden verlengd. ,,Je hebt dus nog even om gebruik te komen maken van de lessen. Voor de doelgroepen zal de duur van hun pas worden verlengd, zo lang je hier nog geen gebruik van kunt maken."
 

Zwemles

 
Naast het banenzwemmen, is ook zwemles toegestaan. Zwemlessen gaan ook door tijdens de zomervakantie. 
 
Voor meer informatie zoals openingstijden zie de website van Swimfun.