Monique Jonkman en Marjon Zijta overhandigen exemplaren van het boek ‘Groeten uit historisch Joure’ aan de bibliotheek Joure

JOURE Monique Jonkman en Marjon Zijta hebben een aantal exemplaren van het boek ‘Groeten uit historisch Joure’ overhandigd aan Betty Wiersma van de bibliotheek in Joure.

Ongeveer twee maanden geleden begonnen de beide inwoners uit Joure met het ruilen van stickers die bij het boek horen. Al snel groeide dat uit tot een grote actie.

,,Meer dan vijfhonderd mensen hielpen met het verzamelen van stickers om boeken vol te krijgen en met minimaal zeventig zelf gevulde boeken voor tehuizen en ouderen zijn alle verwachtingen overtroffen. Een geweldig resultaat waar wij iedereen die geholpen heeft van harte voor bedanken.”

Inmiddels zijn alle boeken verdeeld en leidde dat tot veel blije gezichten. Omdat er nog vraag naar de boeken is, zijn er nu een aantal beschikbaar in de bibliotheek in Joure om te lezen of om in te zien.

Inzien of lenen

,,Het is een prachtige aanvulling voor de bibliotheek, waar nog veel meer boeken over de regio zijn te vinden”, zegt Wiersma. ,,Nu de bibliotheek nog gesloten is kunnen al onze boeken via de afhaalservice worden aangevraagd. En natuurlijk hopen wij heel snel weer de deuren te mogen openen.”

Jonkman en Zijta plakken zelf geen boeken meer vol, maar er zijn nog stickers in overvloed. Wie nog ontbrekende stickers nodig heeft kan een berichtje sturen naar Monique Jonkman via 06-54932188.

Lees ook: ‘Wij willen overgebleven boeken Groeten uit Historisch Joure schenken aan echte oude Jousters van 80 jaar en ouder’