Rabobank sluit kantoren in Joure, Lemmer en Bolsward

REGIO De Rabobank sluit haar kantoren in Joure, Lemmer en Bolsward. Vanwege de coronatijd waren deze al maanden dicht. Nu heeft de directie besloten om de kantoren definitief te sluiten.

De reden voor de sluiting is volgens de Rabobank dat steeds meer mensen hun bankzaken online regelen en dus steeds minder een bankkantoor bezoeken. Volgens de bank is deze ontwikkeling versneld door de coronacrisis.

Zo gaat de Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland van vier naar nog maar één vestiging: alleen het kantoor aan het Martiniplein in Sneek blijft open. Geld opnemen kan bij de gele automaten van Geldmaat. Alle automaten van de ABN Amro, Rabobank en de ING veranderen op den duur in Geldmaatautomaten.

Geldmaat plaatst in de regio nog een aantal extra automaten voor het storten en opnemen van biljetten en muntgeld, aldus Rabobank.

De Rabobank-vestiging in Bolsward verhuisde in 2016 van het pand aan het Skilwyk naar de Snekerstraat, bij het busstation.

Onlangs werd al bekend dat ook de Rabobank-kantoren in Grou, De Westereen, Drachten, Ferwert en Kollum dicht blijven en dat ook een van de twee vestigingen in Heerenveen de deuren sluit.