FOTO’S | Opknappen park Herema State in Joure afgerond

JOURE Het opknappen van park Herema State in Joure is afgerond. Bij het werk dat na Pasen startte, is het lange pad achter de vijver tegen de Boeresingel richting het bruggetje aangepakt.

Tijdens het werk is het pad op een aantal plekken verlegd. Ook zijn meerdere meerdere rododendrons aangeplant.

,,Op die manier willen we de beleving in het park verhogen en gelijktijdig zorgen dat de kwaliteit van het pad omhoog gaat. Eerder werd het regelmatig drassig vanwege regenval en was het park daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Ook is het park meer een geheel door toepassing van dezelfde verharding”, aldus de gemeente De Fryske Marren.

Verder is een aantal boomstronken langs de wal aan het lange pad richting het bruggetje weggehaald. ,,Op een aantal plekken is de wal verlaagd tegen de vijver aan, zodat er hier en daar meer zicht komt op het water.”

De wal zelf is gedeeltelijk weer ingeplant met struiken en een groot deel is ingezaaid met een bloemenmengsel, waaronder stinzenplanten en bloembollen.

Tot slot is aan de voorzijde van het park een klein gedeelte bosplantsoen weggehaald, om vanaf de Harddraversweg meer zicht te creëren op de vijver en het park.

Het betrof de laatste afrondende werkzaamheden, waarbij eerder al in de afgelopen jaren zaken in het park onder handen werden genomen waaronder het gedeelte voor de Oranjerie, het deel met de berg en het parkpodium.