FOTO’S | Ruim 1000 basisscholieren drummen virtueel mee met Drumforce One tijdens opening Kindermuziekweek in De Fryske Marren

REGIO Ruim duizend basisscholieren uit De Fryske Marren hebben afgelopen week virtueel meegedaan aan een drumsessie van Drumforce One tijdens de opening van de Kindermuziekweek, die duurde tot en met afgelopen zondag.

Daarnaast waren er bij de opening die werd gestreamd vanuit It Toanhûs zestig kinderen van de E.A.B. school en de Twa Fjilden aanwezig. Zij mochten coronaproof meedoen met Drumforce One. Ook wethouder Roel de Jong was aanwezig.

De Kindermuziekweek is een initiatief van dertien Nederlandse organisaties die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een tiendaagse Kindermuziekweek te houden met als doel om alle kinderen in Nederland van 0 tot 12 jaar te laten genieten van het maken en het luisteren naar muziek.

It Toanhûs is ambassadeur van de Kindermuziekweek en omarmt het initiatief van de organisatie. ,,Want met muziek maken en ernaar luisteren kun je namelijk niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is It Toanhûs op alle basisscholen te vinden voor het geven van educatieve projecten.”

Zelf ook ‘meedrummen’ kan nog steeds. Zie daarvoor de website www.toanhus.nl.