Budget Food Joure jaar langer open, Aldi wilde naar pand supermarktbuurman verhuizen

JOURE De Budget Food in Joure blijft een jaar langer geopend. Dat is de supermarktketen die zich richt op dumpproducten overeengekomen met pandeigenaar en vastgoedonderneming Vastned.

Maarten Muller, samen met Jaap van Vuure eigenaar van de supermarktorganisatie, is maar wat blij met het open mogen houden van de vestiging aan de Sinnebuorren. „Het contract liep af. De eigenaar benaderde ons of we nog een jaar open wilden blijven. Daar zijn we onwijs blij mee. We hebben namelijk veel trouwe klanten die ons goed weten te vinden sinds de winkel ongeveer vijf jaar geleden werd geopend.”

Budget Food ontstond in 2014 en heeft ondertussen dertien filialen, waaronder in Joure, Wolvega en sinds eind maart ook in Heerenveen. Het distributiecentrum staat in Middenmeer.

Het idee voor de supermarktketen ontstond bij Muller en Vuure doordat zij al handelden in restpartijen die werden doorverkocht aan onder andere de Action en Big Bazar.

Aldi

Eerder toonde ook de Aldi in Joure belangstelling om te verhuizen naar het pand waar nu Budget Food in is gehuisvest.

„Aldi had inderdaad de intentie naar deze locatie te verhuizen. Helaas zijn we niet tot een overeenstemming gekomen met de eigenaar”, zegt Aldi-woordvoerder Laetitia Gruwel.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)