FOTO'S | Jouster echtpaar Theunis Pieter de Jong en Antje Hendrika de Jong-Watzema 65 jaar getrouwd

JOURE Theunis Pieter de Jong (93) en Antje Hendrika de Jong-Watzema (92) waren zondag 65 jaar getrouwd.

Vanwege de coronatijd kon het briljanten huwelijk niet groots gevierd worden van het echtpaar dat in een aanleunwoning het woonzorgcentrum Theresiahuis in Joure woont.

Vanwege hun huwelijksjubileum is het echtpaar telefonisch gefeliciteerd door burgemeester Veenstra van de gemeente De Fryske Marren. Ook werden zij ’s ochtends onder hun balkon toegezongen door de meeste van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

’s Middags reed het echtpaar naar Franeker toe, waar hun jongste dochter woont met haar man en twee kinderen. Binnenkort is het weer feest voor meneer en mevrouw De Jong en dan vanwege hun verjaardag, Zij zijn namelijk respectievelijk jarig op 16 en 28 april en worden dan 94 en 93 jaar. Overigens staat mevrouw De Jong fout in de boeken. Haar geboortedatum staat op 27 april, maar is officieel dus een dag later.

Theunis Pieter de Jong komt oorspronkelijk uit Joure en groeide erop als jongste van vier kinderen. Hij had drie oudere zusters die ondertussen zijn overleden en allen ouder werden dan 90 jaar. Antje Hendrika Watzema werd geboren op de Watzemastate in Aldeboarn als een-na-jongste van negen kinderen. Haar jongste broer leeft ook nog en woont in Santpoort.

'Mag ik een stukje meewandelen?'

Het echtpaar leerde elkaar kennen in Heerenveen. ,,Mijn moeder liep daar met een vriendin toen mijn vader tegen haar zei: ‘Is het gepermitteerd dat ik een eindje met jullie ga wandelen?’. Vanwege de nasleep van de oorlog duurde het nog negen jaar voor zij trouwden, aangezien er geen woning te krijgen was”, aldus hun dochter Anna Boersma

Nog altijd mag het echtpaar er graag met de auto op uittrekken en onderweg een kopje koffie drinken met wat lekkers erbij. ,,Zo jammer dat dit nu al heel lang niet meer kan”, aldus hun dochter.

Het echtpaar heeft twee dochters en een zoon. Ondertussen hebben zij zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.