Recensie: Geluksdoeboek

JOURE Op 20 maart, de internationale Dag van het Geluk verscheen Geluksdoeboek. In deze enerverende tijd die ons allen raakt op politiek, sportief, cultureel en intermenselijk gebied (corona) is het goed stil te staan bij zaken waar je wél invloed op hebt.

Auteur en mindfulness trainer Eva Brobbel schreef een praktisch handboek, zoals ze het zelf omschrijft: “Een praktische gids om meer geluk te ervaren in het dagelijks leven”. 

Eva Brobbel: ‘Geluksdoeboek’. Rubinstein. ISBN 9789047628675.

De ondertitel van het nieuwe boek van Eva Brobbel luidt: “Coach jezelf in acht weken naar meer geluk”. Dat dekt de lading helemaal!

Schrijfopdrachten, meditaties, invuloefeningen, tests en activiteiten zoals wandelen en opruimen, maar eveneens het lezen van door de auteur aangedragen boeken zorgen ervoor dat je jezelf leert kennen. 

Iedere week is er een ander thema: opruimen en ruimte maken, het omgaan met gedachten, voeding in ruime zin, enz. en in hoofdstuk acht: bestendigen. Wat is je bijgebleven aan de afgelopen weken; maak zélf een weekplan. Kijk vooruit naar de toekomst, schrijf op waar je over een jaar hoopt te staan in je leven. 

Eva Brobbel draagt aan dat voor veel mensen de wereld kleiner is geworden in de coronatijd. Negatieve gedachten dringen zich op, maar toch moeten die plaatsmaken voor positieve. Wat je zelf kunt doen om beter in je vel te zitten en zo meer geluk op te doen is de achterliggende gedachte van het boek. 

Door acht weken lang het boek te volgen, gaat de toekomst er voor veel mensen beter uitzien. Een boek dat een lichtpunt is en wordt in deze zorgelijke tijd.

(Tekst Koos Schulte)