Gouden Piek advocaat wint STAR Award in categorie beste project

OUDEHASKE Chielian Boerman uit Oudehaske heeft met zijn medestudenten Mees van den Berg, Anouar Youfi en Mike de Vries met hun studentenonderneming Gouden Piek advocaat een STAR Award gewonnen van ROC Friese Poort. Zij wonnen in de categorie beste project.

De vier studenten volgen de opleiding ondernemer retail bij ROC Friese Poort in Drachten. Voor een examenopdracht richtten zij Gouden Piek advocaat op. Van daaruit ontwikkelen en verkopen zij zelfgemaakte verse en streekgebonden advocaat. Zij produceren in de boerderij van de familie Van den Berg in Elsloo. Inmiddels is Gouden Piek advocaat op zes plekken te koop.

De gedrevenheid van de jongens viel de begeleidende docenten op en zij nomineerden hen voor een STAR Award. Begin maart werd bekend dat Gouden Piek advocaat een van de vijf finalisten in de categorie Beste project was. ROC Friese Poort maakte donderdagmiddag via een livestream de winnaar bekend.

Gouden Piek kreeg 52 procent van de publieksstemmen en ook qua jurypunten waren zij de winnaar.

LC Award

Door de winst van deze STAR Award gaat Gouden Piek advocaat automatisch door naar de LC Awards. Een evenement waarbij de Leeuwarder Courant de beste projecten van mbo, hbo en masteropleidingen in Friesland laat zien.

Naast Gouden Piek advocaat doen FP-Buren uit Leeuwarden en het project Nautische Hydro Plateaulift uit Sneek namens ROC Friese Poort mee.

De verkiezingsavond van de LC Awards is op dinsdagavond 8 juni in de Harmonie in Leeuwarden. De livestream van de STAR Awards is terug te zien via de Facebookpagina van ROC Friese Poort.

Lees ook: ‘Gouden Piek advocaat is vooral een uit de hand gelopen succesvol studieproject’