FOTO’S | Sociaal Goud en de Stichting Present steken ouderen uit De Fryske Marren hart onder de riem met gesponsorde Pasen goodiebag

REGIO De Stichting Sociaal Goud heeft woensdag en donderdag in samenwerking met de Stichting Present honderd Pasen goodiebags rondgebracht bij ouderen in de hele gemeente De Fryske Marren, om hen een hart onder de riem te steken in deze tijd.

In de goodiebags zaten onder andere producten van de sponsoren Albert Heijn Joure, de Zuivelhoeve Leeuwarden en de webshop Kaartje2go. De producten zelf stonden in het teken van Pasen en zijn rondgebracht door vijf studenten van de afdeling sociaal werk van het Friesland College en een vrijwilliger van de Stichting Present. Samen hebben zij de goodiebags daarnaast ook gevuld.

Het idee voor de actie ontstond nadat Anneke Nagel, coördinator van de Stichting Present De Fryske Marren, de Stichting Sociaal Goud benaderde.

,,Samen wilden we een gevoel van verbondenheid creëren, door te laten merken dat Sociaal Goud toch probeert coronaproof activiteiten te houden”, zegt Camée von Bannisseht, projectleider bij de Sociaal Goud. Die stichting zet zich in om eenzaamheid bij ouderen te verminderen, in samenwerking met de stichting Present.

De Stichting Present De Fryske Marren bestaat sinds 2017. Zij richt zich met kortdurende hulp op mensen van jong tot oud uit de hele gemeente DFM die hulp nodig hebben door omstandigheden zoals armoede, een slechte gezondheid of die door een sociaal isolement geen vangnet hebben.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)