Stichting Westermeer verstrekt 36.750 euro aan subsidies

REGIO - Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar eerste vergadering van 2021 een vijftal subsidies toegekend.

Tijdens de bestuursvergaderingen zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van vijf aanvragen. De toekenningen betreffen:

Buurtvereniging Legebuorren te Langweer: Voor de realisatie van een natuurlijke speeltuin op de Legebuorren te Langweer heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van 6.000 euro toegezegd.

Stichting BRM (Stichting tot behoud van de Rijksmonumenten): Voor de restauratie en het herstelplan van de toren van Langweer heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van 15.000 euro toegezegd.

Stichting Verlichting Monument Nicolaas Kerk te Sint Nicolaasga: Voor de vervanging van de bestaande gasontladingslampen in LED verlichting voor de verlichting van de Nicolaas Kerk te Sint Nicolaasga heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van 3.750 euro toegezegd.

Stichting Jouster IFKS skûtsje:Voor de vervanging van het zeil en de fok van het IFKS Skûtsje ‘Waaksdom’ heeft Stichting Westermeer een bijdrage van 9.000 euro toegezegd.

Stichting Passie voor de Kunst: Voor de organisatie van het live uitzenden (via een livestream) van een korte versie van de Mattheus Passie op 2 april 2021 (Goede Vrijdag) heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van 3.000 euro toegezegd.

De Stichting Westermeer richt zich vanaf 1 januari 2014 op het grondgebied van de voormalige gemeente Skarsterlân plus Terherne. De Stichting Westermeer heeft jaarlijks ongeveer 180.000 euro beschikbaar voor het verlenen van subsidies.

Lees ook | Stichting Westermeer past subsidievoorwaarden aan, ook meer geld naar Voedselbank De Utjouwer