Foto's | Plein Joure steekt leerlingen hart onder de riem met thuisbezoekjes en online pubquiz voor het hele gezin

JOURE - Plein Joure heeft de leerlingen op weg naar de voorjaarsvakantie een hart onder de riem gestoken. Zo werden niet alleen coronaproof thuisbezoeken afgelegd, ook was er een online pubquiz voor het hele gezin en een aangepast programma voor klas vier. Hieronder een door Plein Joure zelf geschreven artikel.

Alle leerlingen tot en met klas 3 volgen inmiddels alweer een tijd online onderwijs. Daarom kregen zij vrijdag thuis, uiteraard op afstand, bezoek van hun coach. En die coaches kwamen niet met lege handen.

Zij brachten naast het rapport ook een heerlijke chocoladereep met de tekst ‘nog even doorbijten’. 

Want echt leuk is het online onderwijs natuurlijk niet. ,,Ik mis vooral de klasgenoten en het gezellig samenzijn in de pauze", vertelde Jelke Boonstra zijn coach Albert Jan te Grotehuis. Jelke is inmiddels wel een beetje gewend aan de online lessen. ,,Maar op school leren vind ik gemakkelijker.”

Ook leerling Fardau Bouwhuis vertelde coach Albert Jan dat ze eigenlijk gewoon liever op school zit, al is het fijn dat ze zich nu ’s ochtends minder hoeft te haasten.

De leerlingen reageerden enthousiast en hier en daar een tikkeltje verrast op het bezoek. Zo meldde een vader bij zijn dochter dat coach Fokke Plantinga bij de deur stond. ,,Maar ik heb de pyjama nog aan,” reageerde ze ietwat beteuterd. Daarop antwoordde de vader tot hilariteit van de toehoorders: “geeft niks, hij heeft ook dochters.”

Pizza

Terwijl de coaches hun rondje langs de leerlingen tot en met klas 3 maakten, werd er op school hard gewerkt door de examenleerlingen uit klas 4. Zij mogen als uitzondering wel op school lessen volgen.

Ook voor hen was er vrijdag een aangepast programma. Eerst gingen ze serieus aan de slag met hun sectorwerkstuk, een soort mini-scriptie over een onderwerp dat past bij het door hun gekozen profiel.

Daarna werd, weliswaar op afstand, in de kantine gezellig genoten van pizza en een quiz. Daarmee namen ze een voorproefje op het avondprogramma. 
Plein Joure Quiz

200 teams

’s Avonds stond namelijk de grote Plein Joure Quiz op het programma. Live vanuit een studio en in samenwerking met Kooystra Professioneel werd de quiz gepresenteerd en uitgezonden.

Bijna tweehonderd teams deden hier vanuit de huiskamer aan mee. Veel gezinnen maakten er onder het genot van wat lekkers een gezellige avond van.

Zij kregen in verschillende rondes vragen voorgeschoteld over van alles en nog wat. Iedere ronde kende een winnaar waarmee vanuit de studio contact werd gelegd.

De rondewinnaars namen het live in beeld tegen elkaar op in de finaleronde die werd gewonnen door Marrit uit klas 1. Daarnaast konden deelnemers tijdens de quiz vrolijke foto’s insturen van hun team en dat gebeurde in overvloed. De leukste foto werd beloond met een prijs.