Ingezonden | Hondenpoepprobleem in Joure: ‘houd de steeg poepleeg’

JOURE - Willy Visser is onlangs op pad geweest om hondenpoep op te ruimen in Joure. Ze vond het schrikbarend hoeveel hondendrollen er in de steeg bij de Westermarskoalle in de buurt lagen.

Hieronder haar ingezonden tekst:

Ik ben oma van zeven kleinkinderen en gisteren haalde ik, samen met mijn man, vijf kleinkinderen uit de Westermarskoalle. Zij spelen woensdagmiddag bij ons. Wij lopen dan door de steeg die langs de Westermarskoalle ligt, achter de Helling. Het was schrikbarend hoeveel hondendrollen daar liggen. Platgetrapt, of nog intact of doorheen gereden met de fiets. Bah, het is niet normaal! Waarom ruimt het baasje dat niet op. Het is verplicht.

Later dacht ik: als ik me er zo aan erger, moet ik er iets aan doen. Dus ben ik vanmorgen op pad gegaan, gewapend met twee gieters water, een afwasborstel, huishoudhandschoenen, tientallen poepzakjes én een grote afvalzak. Ik ben wel een uur bezig geweest, maar het water was op en ik had ook geen zakjes meer. Toch wel een tevreden gevoel.

Maar, dit moet toch anders! Dus heb ik ook een email naar de school gestuurd met het idee om de kinderen tijdens knutseluur bordjes te laten maken met spreuken als: “hier geen poep op de stoep”, of: “houd de steeg poepleeg”.

Willy Visser