Projectgroep: ‘Nieuwbouw en verbouw sporthal De Stuit voorkeur voor onderkomen Brûsplak Joure’

JOURE - Nieuwbouw en verbouw van sporthal De Stuit in Joure wordt als beste optie gezien voor het onderkomen van het nieuwe sociaal en cultureel centrum het Brûsplak.

Dat blijkt uit een brief die betrokkenen hebben ontvangen van de projectgroep Brûsplak. Een belangrijk aspect voor nieuw- en verbouw van De Stuit is volgens de projectgroep dat de locatie door de centrale ligging op een laagdrempelige manier de combinaties van sport, cultuur, sociaal, maatschappelijk en onderwijs mogelijk maakt.

De voorkeur wordt deze donderdag toegelicht tijdens een online informatiebijeenkomst voor betrokkenen. Dan komen ook de afwegingen voor De Stuit aan bod.

Scenario’s

De projectgroep Brûsplak is opgericht om een aantal scenario’s voor te leggen aan de gemeenteraad. Het betrof in grote lijnen nieuwbouw op de Sinnebuorren of nabij het Sportief Knooppunt bij het zwembad. Daarnaast is ook verbouw van De Stuit waarbij enkele varianten mogelijk zijn een optie.

Een derde variant is sloop van De Stuit gevolgd door afzonderlijke nieuwbouw van een een gymzaal, turnhal en een Brûsplak op verschllende locaties.

Eind deze week is de informatie ook te lezen op itlokaal.nl onder het kopje Brûsplak.