Jouster Jaap Jonkers start met verkiezingscampagne

JOURE – Jaap Jonkers (35) uit Joure is met zijn campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van start gegaan. Hij staat op plek 27 op de lijst van het CDA en mikt daarmee op een Kamerzetel.

De inwoner van Joure kwam 35 jaar geleden ter wereld in La Paz, Bolivia. Daar was hij te vondeling gelegd. De adoptie door zijn Nederlandse ouders gaf Jonkers kansen, die hij anders niet had gekregen. ,,Kansen zijn er om door te geven”, stelt Jonkers in de campagnevideo, ,,daarvoor moet je wel de mouwen opstropen”.

De komende tijd komt Jonkers met acties die aandacht vragen voor armoede en eenzaamheid. Het CDA-lid hoopt de komende tijd zoveel mogelijk mensen (digitaal) te ontmoeten. ,,Het onderwerp kansenongelijkheid wil ik in alles wat ik doe terug laten komen. Mijn eigen wiegje heeft aangetoond dat de plaats waar je wordt geboren, niet de rest van je leven bepaalt.”

Jaap Jonkers staat op plaats 27 voor het Christen Democratisch Appél (CDA). De Tweede Kamerverkiezingen vinden op woensdag 17 maart 2021 plaats.

Lees ook | Boliviaanse Jouster Jaap Jonkers (35) gaat voor Kamerzetel