Letters op nieuwe woningen aan kopse kant Wietske Tademalaan vormen samen het woord TIID

JOURE De nieuwe woningen die aan de Wietske Tademalaan in Joure komen krijgen aan de kopse kant elk een grote letter erop. Samen vormen de vier rijen het woord TIID.

Arjen de Ree zocht het uit en kwam achter de bedoeling van de architect. ,,Op zich heeft het volgens de architect geen directe verwijzing, maar kan het door iedereen op een persoonlijke manier worden geïnterpreteerd. Het kan duiden op de geschiedenis van de plek, het verstrijken van de tijd, of een persoonlijke ervaring.”

In totaal komen er zestien zogenoemde droogstapelwoningen. Dat zijn woningen die grotendeels al in de fabriek zijn gemaakt. In principe is het zo mogelijk om in een dag een woning te bouwen.

In maart 2021 moet het hele project van de huurwoningen opgeleverd zijn. Na de oplevering volgt de inrichting van de tuinen en het openbaar terrein.

De woningen die Accolade eerst aan de Wietske Tademalaan had staan, vijftien stuks, werden eerder al circulair gesloopt. De onderdelen van deze woningen worden zo veel mogelijk hergebruikt.