Medewerkers Zorggroep Hof en Hiem verruilen wit voor blauw

REGIO – Medewerkers van de woonzorgcentra en thuiszorg van Zorggroep Hof en Hiem zijn sinds deze week gehuld in een nieuw uniform. De medewerkers dragen voortaan blauwe kleding in plaats van witte.

,,Tot voor kort droegen onze medewerkers witte uniformen. Dit is van oudsher het beeld in verzorg- en verpleeghuizen. Aan de ene kant is het duidelijk wie de zorgmedewerker is maar aan de andere kant creëert het ook een zekere afstand. Als zorgmedewerkers helpen wij ouderen om zoveel mogelijk zichzelf te blijven. We komen soms meerdere keren per dag over de vloer. Vanuit ons gedachtegoed is het belangrijk dat er geen afstand is tussen medewerkers van de zorg en ouderen. Een wit uniform past daar niet meer bij”, zegt Annette Verstraaten, manager facilitair van Zorggroep Hof en Hiem.

Zowel de zorgmedewerkers als de keukenbrigade en de technische dienst dragen vanaf nu diepblauwe kleding met een oranje accent. De cliëntenraad is ook betrokken bij de keuze voor een nieuwe uitstraling. ,,We zijn heel blij om te zien dat Zorggroep Hof en Hiem veel investeert in de persoonsgerichte zorg. De keuze voor een andere kleur werkkleding past daar bij”, aldus Roelof Oeben, voorzitter van de centrale cliëntenraad.